Zoeken

Marokkaans elftal trending in Nederland

14 december 2022 - 08:00 - Sport

©

De verkoop van taarten, vlaggen en andere accessoires in de kleuren van Marokko zijn na de overwinning van het Marokkaans elftal op Portugal sterk gestegen in Nederland. Winkels draaien overuren om de bestellingen van Marokkaanse fans bij te houden, ook bij enkele grote bakkerijen in Rotterdam en Den Haag.

Bij Dokkumer Vlaggen Centrale in Friesland stromen bestellingen voor Marokkaanse vlaggen binnen, meldt het AD. "Er worden vijf keer meer Marokkaanse vlaggen verkocht dan normaal." Nu gaat het bedrijf ook Marokkaanse vlaggen printen, "wat sneller gaat dan zeefdrukken, omdat mensen hun vlaggen natuurlijk meteen willen hebben".

Lees ook: Marokkaanse voetbalsucces eensgezind gevierd in Arabische wereld

De bakkers draaien ook overuren. Taarten en gebak in de kleuren van de Marokkaanse vlag verkopen als warme broodjes. Het aantal bestellingen neemt toe. "Tegenwoordig zijn de taarten rood en groen", aldus Mohamed el-Arkoubi van bakkerij Rif in Rotterdam. Hij verkoopt tompoucen, cupcakes en taarten met afbeeldingen van spelers als Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui. De bakker vergelijkt de drukte met de dagen voor Eid ul-Fitr en Eid ul-Adha.

Bij Uw Voordeelbakker in Den Haag is de drukte vorige week al begonnen. "Mensen kijken samen als gezin naar de wedstrijd en nemen dan altijd iets lekkers mee", zegt eigenaar Oumaima Kaddouri. Zij was verrast door het aantal bestellingen en begon dinsdagochtend al met de voorbereidingen. "Dus we hoeven enkel op woensdag nog te verkopen," zegt ze.

Lees ook: Royal Air Maroc: 30 vliegtuigen voor halve finale WK

Marokko zal tegen Argentinië spelen als het de halve finale tegen Frankrijk wint. "We zullen dan namens Nederland in de finale wraak nemen op Argentinië", horen we klanten zeggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team