Zoeken

Franse en Marokkaanse marine doen oefening voor de kust van Marokko

21 oktober 2020 - 13:40 - Marokko

©

De Franse amfibische helikoptercarrier (PHA) Dixmude en het Marokkaanse fregat Mohamed V hebben gezamenlijk een oefening uitgevoerd voor de Marokkaanse kust. Het Franse marineschip heeft op 12 oktober, in voorbereiding op de deelname aan de CORYMBE-missie, verschillende oefeningen gedaan met behulp van de Marokkaanse marine om de bemanning voor te bereiden op haar taken.

Ondanks de huidige gezondheidssituatie blijven de opleiding van de bemanning en paraatheid, prioriteiten voor de zeestrijdkrachten van beide landen. Er is onder andere getraind op het achtervolgen van een verdacht spoor, tanken op open zee en de verschillende fasen van tactische ontwikkeling.

De oefening waar de Dixmude en het fregat aan deel namen bestond hoofdzakelijk uit het achtervolgen van een verdacht schip, zonder bij het schip aan boord te gaan. De missie van de inspectiedienst in deze training is het controleren van de herkomst van schepen en het controleren van ladingen. Hierdoor moeten boten met illegale migranten worden onderschept of schepen die een illegale lading zoals wapens of drugs vervoeren. Ook is het de bedoeling om piraterij tegen te gaan.

In het kader van de Frans-Marokkaanse vriendschap, hebben beiden landen voorstellen gedaan voor oefeningen om de kennis en vaardigheden van hun marinepersoneel te upgraden. Zo is er ook een luchtverdedigingstraining uitgevoerd. PHA Dixmude en het Marokkaanse fregat hebben ook een tactische oefening gedaan om een betere operationele samenwerking te kunnen bevorderen. De trainingsmissie toont aan dat de twee marines in staat zijn om nauw met elkaar samen te werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team