Zoeken

US Marines en Marokkaanse marine bespreken partnerschap

10 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Uit een telefoongesprek tussen functionarissen van het US Marine Corps en de Koninklijke Marokkaanse Marine blijkt dat de samenwerking zijn vruchten afwerpt. Er is besproken hoe het samenwerkingsverband tot meer resultaten kan leiden.

Afgelopen woensdag hebben generaal-majoor Michael E. Langley, commandant van de United States Marine Corps Forces Europe and Africa, en admiraal Mostafa El Alami, inspecteur van de Koninklijke Marokkaanse Marine, telefonisch gesproken over de samenwerking tussen de twee strijdkrachten. Er werd onder andere gesproken over de verschillende gezamenlijke missies van de afgelopen jaren. Vooral het programma waarmee Marokkaanse technici en trainers worden opgeleid om mijnen te ruimen, meldt Le 360.

Verder willen de Amerikaanse en Marokkaanse mariniers een nieuw samenwerkingsverband aangaan om de regionale stabiliteit te ondersteunen, door de professionaliteit en de capaciteiten van marine- en amfibische troepen in de regio te versterken.

Ook fora zoals het Naval Infantry Leaders Symposium-Africa (NILS-A), dat in de loop van het jaar zou moeten plaatsvinden, moeten bijdragen aan dit doel. Dit Afrikaanse symposium is bedoeld om de samenwerking tussen de zeestrijdkrachten en mariniers van de deelnemende landen te verbeteren om te zorgen voor de maritieme veiligheid van Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team