Zoeken

Gezamenlijke militaire oefening Marokko-Italië voor kust Tanger

20 mei 2023 - 12:50 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Marine en de Italiaanse marine hebben onlangs een gezamenlijke marine-oefening uitgevoerd voor de kust van Tanger. De oefening is een nieuw bewijs van de uitstekende samenwerking tussen beide landen op het gebied van maritieme veiligheid.

De gezamenlijke oefening tussen de Marokkaanse en Italiaanse marines vond plaats voor de kust van Tanger, aldus het Forum Far-Maroc in een publicatie op Facebook.

Lees ook: Gezamenlijke oefening Marokkaanse en Amerikaanse Marine in Straat van Gibraltar

"Na de Straat van Gibraltar is het schip San Marco momenteel betrokken bij oefeningen met de troepen van de Koninklijke Marokkaanse Marine voor de kust van Tanger. Over een paar dagen zal het zich bij het schip Margottini voegen voor de Littoral Expeditionary Group (LEG23) in de Noord-Europese zeeën", verduidelijkt de Italiaanse marine in een tweet.

De gezamenlijke oefening tussen beide marines bestond uit tactische manoeuvres, communicatieoefeningen en simulaties van crisisscenario’s. Het stelde de Marokkaanse en Italiaanse marines in staat om hun kennis en technieken te delen en hun gezamenlijke capaciteiten te versterken om effectief om te gaan met noodsituaties op zee.

Lees ook: Marokko neemt deel aan marine manoeuvres NAVO (foto’s)

Deze manoeuvres hebben beide landen ook in staat gesteld hun samenwerking op het gebied van maritieme veiligheid en de bestrijding van piraterij, drugshandel en smokkel te versterken, aangezien Tanger een knooppunt is voor het scheepvaartverkeer tussen Europa en Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team