Zoeken

Marokkaanse Marine oefent op Spaanse patrouilleboot

28 maart 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Marine simuleerde tijdens de US Flintlock oefeningen een aanval op het Spaanse schip Audaz. De oefeningen gingen in maart door in de haven van de Ghanese stad Accra.

Op beelden die door de Koninklijke Marokkaanse Marine werden vrijgegeven, zijn Marokkaanse soldaten te zien die de patrouilleboot van de Spaanse marine bestormen, als onderdeel van de door de Verenigde Staten georganiseerde oefening ter bevordering van "defensiediplomatie" tussen de deelnemende landen. De oefening vond plaats in de haven van Tema (Accra) in Ghana, met toezicht en medewerking van het Spaanse leger, aldus Vozpopuli.

Lees ook: Nieuwe militaire oefeningen voor Marokkaanse leger

De Flintlock-oefening wordt sinds 2006 jaarlijks georganiseerd door het US Special Operations Command for Africa (SOCAFRICA) en wordt afwisselend in verschillende Sahel-landen gehouden. De editie van dit jaar vond plaats in Ghana en Ivoorkust van 1 tot 15 maart. In totaal namen 1300 soldaten uit 30 verschillende landen deel aan de oefeningen.

Het is de eerste keer dat er een schip wordt ingezet tijdens deze manoeuvres. De Spaanse patrouilleboot Audaz vertrok in januari uit de haven van Cartagena en nam deel aan de oefening Obangame Express 23, waarbij Lagos (Nigeria), Pointe Noire (Republiek Congo) en Luanda (Angola) werden aangedaan. Daarna trok het schip naar Accra om deel te nemen aan de Flintlock-oefening.

Lees ook: Spanje houdt militaire oefeningen voor Marokkaanse kust

Volgens de Defensiestaf (EMAD) heeft de door SOCAFRICA georganiseerde oefening als doel "de belangrijkste partnerlanden in de regio beter in staat te stellen gewelddadige extremistische organisaties te bestrijden, over de grenzen heen samen te werken en hun bevolking veiligheid te bieden, met inachtneming van de mensenrechten en vertrouwen bij de burgerbevolking".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team