Zoeken

Marokko en de Verenigde Staten voeren maritieme oefening uit

5 maart 2021 - 16:19 - Marokko

©

Marokko en de Verenigde Staten nemen sinds het begin van deze week, samen deel aan de bilaterale maritieme oefening ‘Lightning Handshake’. Deze oefening is een samenwerking tussen de USS Dwight D. Eisenhower (IKE CSG), de Koninklijke Marokkaanse Marine en de Royal Air Forces (FRA) en heeft tot doel het tweehonderdjarig bestaan van een duurzaam partnerschap met het koninkrijk te vieren, aldus een verklaring van de Amerikaanse Ambassade in Marokko.

Volgens de ambassade is het doel van de oefening om de interoperabiliteit tussen de partnerlanden op verschillende defensie-gebieden te verbeteren, waaronder oppervlakte-aanvallen, anti-onderzeebootbestrijding, lucht- en zee aanvallen, gecombineerde logistieke ondersteuning en blokkade-missies op zee.

Vice-admiraal Scott Robertson, commandant van de tweede marine-luchtvaartgroep, verwelkomde het initiatief. Oefeningen zoals Lighting Handshake versterken volgens hem "de fundamenten van ons interoperabiliteit en de blijvende steun voor ons engagement op lange termijn, voor de veiligheid in de regio".

De ambassade herinnert er ook aan dat deze operatie het vermogen van de Amerikaanse en de Marokkaanse zeestrijdkrachten versterkt, om samen uitdagingen op vlak van veiligheid aan te gaan en de stabiliteit in de regio te vergroten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team