Zoeken

Frankrijk maakt voormalige Marokkaanse ministers belachelijk

16 augustus 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Franse visumbeperkingen treffen ook voormalige Marokkaanse ministers, ambtenaren, zakenlieden en anderen.

Frankrijk heeft de visumbeperkingen uitgebreid tot voormalige Marokkaanse ministers, ambtenaren en zakenlieden, meldt de online krant Rai Al-Youm. De kwestie werd in het Marokkaanse parlement besproken nadat Franse consulaten geweigerd hadden visa te verlenen aan voormalige ministers, regeringsambtenaren, academici, zakenlieden, artsen en ingenieurs.

Lees ook: Visumbeperkingen: bootverkeer Tanger Med-Algeciras geblokkeerd?

Geconfronteerd met deze situatie heeft het parlement de Marokkaanse regering opgeroepen de "Marokkaanse waardigheid" te verdedigen. Ook wordt gevraagd dat degenen van wie de visumaanvraag werd afgewezen, naar de rechter stappen en hun kosten vergoed krijgen.

Lees ook: Frankrijk weigert visum aan ElGrandeToto

Frankrijk had eind september 2021 besloten de afgifte van visa aan Marokkanen en Algerijnen met 50% en aan Tunesiërs met 30% te verminderen. Deze drie landen weigerden namelijk de consulaire documenten af te geven die nodig zijn voor de terugkeer van hun uit Frankrijk uitgezette onderdanen. Een besluit dat ook gerechtvaardigd werd door de Covid 19 pandemie. Sindsdien werden aan vele Marokkanen een visum voor Frankrijk geweigerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team