Zoeken

Marokkaanse ministers verdacht van verduisteren 15 miljard dirham

7 oktober 2022 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging voor de bescherming van publieke middelen heeft een klacht ingediend tegen twee voormalige ministers van Jeugd en Sport en andere ambtenaren. Ze worden beschuldigd van het verduisteren van zo’n 15 miljard dirham.

De twee voormalige ministers van Jeugd en Sport, een voormalig secretaris-generaal en een directeur van het ministerie, alsmede tien bedrijven die contracten hebben verworven voor de bouw van stadions, worden er door de vereniging van beschuldigd ongeveer 15 miljard dirham te hebben verduisterd. In haar klacht bij de rechtbank beschuldigt de NGO de ambtenaren van "verspilling van openbare middelen, beïnvloeding, witwassen van geld, corruptie en illegale verrijking", meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Ruim 90.000 Marokkaanse ambtenaren betaald om niets te doen

De NGO diende de klacht in nadat ze ontdekte dat een stadion dat zou worden gebouwd niet bestaat. Het stadion zou gebouwd zijn met een budget van 9 miljoen dirham maar werd "verwoest door de overstromingen", antwoordde het ministerie op de vragen van de NGO hierover. De vereniging vond echter geen "technische fiche" noch "studie" van het stadion. De twee voormalige ministers, Mohamed Gharrass en Mohamed Ouzzine van de Volksbeweging (MP), hekelen het feit dat ze in het rapport van de NGO bij naam worden genoemd, terwijl de andere ambtenaren bij hun functie worden beschreven.

Lees ook: Marokkaans Kamerlid fraudeert bij tolpoortjes

De klacht is een actie om "de Volksbeweging te schaden, die haar missie van verantwoordelijke en constructieve oppositie zal blijven uitvoeren", aldus Mohamed Gharrass, die aankondigde dat hij ook een klacht tegen de vereniging zal indienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team