Zoeken

Frankrijk weigert nationaliteit aan Saida omdat ze te veel werkt

24 januari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Saïda, een alleenstaande moeder van Algerijnse afkomst die in Bagnolet woont, kan de Franse nationaliteit niet verkrijgen omdat ze teveel werkt. Ze besloot beroep aan te tekenen bij de prefectuur Seine-Saint-Denis.

Saïda kwam in 1981 voor het eerst aan in Frankrijk, ze was toen 9 jaar oud. Ze had de wens om ooit de nationaliteit van het land te verkrijgen, meldt Bondy Blog. Op 14-jarige leeftijd veranderde haar leven. Tijdens een zomervakantie werd ze slachtoffer van een gedwongen huwelijk in Algerije. Ze kreeg vijf kinderen maar bleef aan haar doel vasthouden.

In 2004 kreeg ze een toeristenvisum voor Frankrijk en besloot ze Algerije definitief te verlaten met haar kinderen. Bij haar terugkeer ging ze in Bagnolet wonen. Ze staat vanaf dat moment alleen in voor de opvoeding van haar kinderen. "Niemand heeft mij ooit geholpen, noch mijn broers, noch mijn familie, niemand", zegt ze. Huishoudelijk werk, extra uren, ... De schoonmaakster offerde haar welzijn op ten behoeve van haar kinderen.

In 2018 heeft Saïda een eerste naturalisatieverzoek ingediend. Het verzoek werd geweigerd omwille van een ontbrekend certificaat. In 2020 volgt een tweede verzoek. Dit keer "een sterk en compleet dossier". Ze komt goed door de fase van voorbereidende gesprekken. Maar haar verzoek wordt uiteindelijk opnieuw geweigerd. Op 23 november stuurde de prefectuur Seine-Saint-Denis haar een brief waarin haar werd meegedeeld dat haar verzoek twee jaar wordt opgeschort, omdat ze twee banen had en 210 uur per maand werkte. Dit is een misdrijf met betrekking tot de arbeidstijd gereguleerd door de Franse wet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team