Zoeken

Fatima, moeder en seizoenwerkster, onverwachts aan kanker overleden in Spanje

15 december 2020 - 14:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse seizoenswerkster in Spanje is overleden aan baarmoederhalskanker. De vrouw werd in februari nog door haar werkgever ontslagen toen hij ontdekte dat ze ziek was. De werkneemster kon op steun rekenen van Spaanse hulporganisaties.

De 37-jarige Fatima was moeder van drie kinderen en overleed aan de ziekte, meldt de Spaanse medium El Mar de Onuba. Als haar werkgever Frutas Garcia Molina SL haar op tijd had geholpen, zou de vrouw nog in leven zijn. Ze werkte sinds april 2018 voor het bedrijf.

De vrouw kreeg haar diagnose in februari nadat haar neus maar bleef bloeden. De dokter vertelde haar dat ze in haar laatste levensfase zat. Haar werkgever heeft haar toen ontslagen zonder enige vergoeding. Alleen een retourticket naar Marokko werd door de werkgever bekostigd. Fatima werd bijgestaan door verschillende Spaans organisaties voor seizoenwerksters in moeilijkheden.

De laatste tien maanden van haar leven heeft ze dankzij een goededoelenorganisaties steun kunnen ontvangen. Haar lichaam ligt in het mortuarium van het Vázquez Días ziekenhuis in Huelva. Organisaties proberen het naar Marokko te repatriëren.

Volgens de krant heeft Fatima een videoboodschap naar haar moeder gestuurd met de vraag of ze voor haar drie kinderen wil zorgen. Ze heeft twee kinderen van 13 en 14 jaar. De jongste is nog geen jaar oud.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team