Zoeken

Maysoun Douas verovert Madrid

12 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

De Marokkaans Spaanse Maysoun Douas is van alle markten thuis. Zo is zij gepromoveerd in natuurkunde, heeft ze haar eigen onderneming en is ze politiek actief in Madrid.

Aan de Spaanse krant La Razòn vertelt Douas haar achtergrondverhaal. Dat haar ouders Spanje kozen om hun leven op te bouwen, was niet zo gek. Zij hadden in Tanger Spaans gestudeerd en probeerden in Granada hun geluk te beproeven. Maar dat mislukte waarna ze terug gingen naar Marokko. Maar daar vonden zij geen werk. Toen Douas vijf jaar oud was, verhuisde het gezin van Marokko naar Madrid.

Nu is Douas afgestudeerd aan de universiteit van Madrid en gepromoveerd in de Natuurkunde. Ze heeft haar studie kunnen doen met drie kinderen om haar heen. "Mijn verantwoordelijkheden als vrouw en moeder raakte in die tijd uit balans," vertelt ze. Haar familie heeft haar altijd gesteund in haar keuzes.

Momenteel heeft ze ook een eigen onderneming in de innovatieve sector die staat voor diversiteit en inclusiviteit. "Het gaat er vooral om wat je bijdrage is," zegt Douas. Bij de gemeente Madrid doet ze de publieke relaties voor een project. De burgemeester van Madrid, Manuela Carmena, heeft haar persoonlijk gevraagd om zich kandidaat te stellen voor de politieke partij Más Madrid. Hiermee wordt Douas de eerste moslima die in de Spaanse gemeenteraad komt.

Als er aan haar wordt gevraagd of ze ooit te maken heeft gehad met vooroordelen of discriminatie, zegt de Marokkaanse: "Ik help moslimjongeren om hun rechten en plichten te kennen. Ik ben een feminist en moslima en ik vecht elke dag om mijn hoofddoek te kunnen dragen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team