Zoeken

Carrière van journaal-presentatrice Saïda Maggé zit in de lift

28 januari 2021 - 19:20 - Wereld

©

Journaal-presentatrice Saïda Maggé was nog maar net begonnen bij Nieuwsuur toen ze een voorstel kreeg om het Journaal te presenteren. Een kennismaking met dit bekende tv-gezicht.

Presentatrice Saïda Maggé droomde er als kind van om danseres te worden. Ze wilde naar de Dansacademie, maar kreeg op haar veertiende last van haar knie. Toen ze tijdens een kampeervakantie in Spanje een meisje ontmoette dat journalist wilde worden, zag ze veel gelijkenissen met zichzelf. Ze hield ook erg van nieuws en was heel nieuwsgierig. Een goede vriend van haar ouders werkte bij NOVA, ze hoorde hem soms aan de telefoon woordvoerders uithoren en dat vond ze boeiend en spannend.

Maggé begon bij de lokale omroep maar kon snel bij Nieuwsuur gaan werken en van daaruit kon ze nog sneller naar het Journaal. "Het is ongelofelijk", zegt ze in Televisier. "Ik was net dertig geworden en pas een half jaar weg bij de lokale omroep en werd gevraagd om bij Nieuwsuur te solliciteren. Anderhalf jaar later wilde het Journaal me. Ik vond het lastig. Ik ben enorm gevoelig en loyaal en voelde een soort plicht tegenover Nieuwsuur. Maar mijn rol daar was invaller, soms werd ik acht weken niet ingeroosterd. Ik dacht: ik ben gek als ik het niet doe."

In één van haar eerste uitzendingen bracht ze het nieuws over ’een onbekend virus in Wuhan’. Het was toen nog onvoorstelbaar dat we een paar maanden later zelf in lockdown zouden zitten. Als verslaggever vindt ze deze periode bijzonder interessant maar als mens is het verschrikkelijk. "Omdat we fysiek aanwezig moeten zijn op ons werk, zagen we tijden onze vrienden niet. Ook mijn ouders, zestig en zeventig jaar oud, en oma heb ik maanden niet gezien".

De biologische vader van Saïda Maggé is een Marokkaan, maar die heeft ze nooit gekend. "Het is voor mij geen ding, al vinden mensen het interessant om erover door te zagen". Van haar sterke moeder leerde ze dat ze haar eigen geld moest verdienen en niet afhankelijk moest zijn van een partner. Ze neemt nu tijd om dossierkennis op te bouwen om een betere journalist te worden en ze is ook zwanger van een tweeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team