Zoeken

Frankrijk: één van de grootste handelaren in Marokkaanse cannabis vrij

6 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

Sofiane Hambli (45), drugsdealer en voormalig informant van de politiedienst voor het bestrijden van illegale drugs, werd dinsdag vrijgelaten door de detentierechter van Bobigny in Frankrijk.

De rechter plaatste Sofiane onder gerechtelijk toezicht met de verplichting zich te melden bij het politiebureau van Bordeaux en om te reageren op gerechtelijke dagvaardingen, meldt Le Parisien. "De beslissing om hem vrij te laten is gebaseerd op de wet," legt zijn advocaat Hugues Vigier uit. "De uitspraak was enkel mogelijk omdat we te maken hadden met een echte rechter. Ik heb geen extra stukken moeten verstrekken. Een eenvoudige redenering was voldoende. De hoorzitting duurde van 14.30 uur tot 17.30 uur."

"De onderzoeksrechter meent dat er een begin is gemaakt met de uitvoering van een misdrijf, omdat Sofiane Hambli 2,5 miljoen euro zou hebben ontvangen om cannabis te importeren. Ik zeg nee. Het is niet omdat zijn contactpersoon zegt dat hij begonnen is met de uitvoering, dat het ook zo is. Om dat aan te tonen is het nodig dat mijn klant ook over logistiek, vrachtwagens en vervoerders beschikt in Marokko," voegt hij eraan toe.

Sofiane werd afgelopen zaterdag aangeklaagd wegens "poging tot invoer van verdovende middelen en criminele samenzwering om een ​​misdrijf te plegen dat bestraft kan worden met een gevangenisstraf van 10 jaar wegens wettelijke recidive". Een aanklacht die volgde op zijn aanhouding door de drugsbrigade van de gerechtelijke politie van Parijs. Hij zou betrokken zijn bij een onderneming om Marokkaanse cannabis te importeren. De operatie brengt hem in verband met een vermeende drugshandelaar uit Seine-Saint-Denis die ervan verdacht wordt hem te willen liquideren. Hij werd op 10 november samen met zijn vriendin aangehouden in zijn huis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team