Zoeken

Marokko stap verwijderd van legalisering cannabis

7 december 2020 - 09:00 - Marokko

©

Tijdens de 63e zitting van de Commissie voor verdovende middelen van de Verenigde Naties (CND) was Marokko het enige land in de MENA-regio dat ermee heeft ingestemd om cannabis van de lijst met harddrugs te schrappen.

Algerije, Egypte, Irak, Libië en Turkije hebben tegen het voorstel gestemd. Volgens de Verenigde Naties zijn deze landen van mening dat er een direct verband bestaat tussen het gebruik van cannabis en een verhoogd risico op depressie, cognitieve stoornissen, angstgevoelens en psychotische symptomen.

Met 27 stemmen voor, 25 tegen en één onthouding rekenen alle 53 lidstaten van de CND, cannabis niet langer tot de categorie van gevaarlijke drugs. De stemming is een opmaat tot de legalisatie van cannabis voor medische en recreatieve doeleinden.

Er bestaan tot dusver medicinale-cannabisprogramma’s in meer dan 50 landen. Onder andere Canada, Uruguay en 15 Amerikaanse staten hebben het recreatief gebruik van cannabis gelegaliseerd. Mexico en Luxemburg treffen voorbereidingen om recreatief gebruik mogelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team