Zoeken

Algerijn in Tanger gearresteerd op vraag van Frankrijk

1 april 2022 - 15:40 - Wereld

©

Een Frans-Algerijnse man is dinsdag in Tanger gearresteerd, omdat de Franse autoriteiten een internationaal arrestatiebevel tegen hem hadden uitgevaardigd wegens drugshandel.

De verdachte wordt beschouwd als één van de grootste drugshandelaren in de regio Rijsel in Noord-Frankrijk. De Franse politie vermoedt dat hij Frankrijk heeft verlaten om vervolging te ontlopen. Dankzij de samenwerking tussen de Franse autoriteiten en de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST), konden agenten van de gerechtelijke politie van Tanger de verdachte afgelopen dinsdag arresteren, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marrakech: internationaal arrestatiebevel tegen Libanese zakenman

Toen de 32-jarige werd gearresteerd, was hij in het bezit van drugs en in het gezelschap van een 21-jarig meisje. De man was de rechterhand van de beruchte drugshandelaar "Lhaj", die in 2021 door de Franse politie werd gearresteerd, bij een operatie die als doel had een internationaal drugsnetwerk te ontmantelen.

Lees ook: Door VS gezochte Turk in Casablanca gearresteerd

De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben onder toezicht van het bevoegde parket een onderzoek ingesteld om de omstandigheden op te helderen waaronder de dertiger Marokko is binnengekomen en naar zijn relatie tot het meisje dat hem vergezelde op het ogenblik van zijn arrestatie. De procedure voor zijn uitlevering zal in coördinatie met de Franse autoriteiten worden uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team