Zoeken

Tanger: Spaanse piloot veroordeeld voor drugssmokkel

10 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Een Spaanse piloot die een grote hoeveelheid drugs naar Spanje vervoerde en wiens vliegtuig op 30 november 2021 neerstortte op de weg tussen Sebt Zinnat en Dar Chaoui, is afgelopen vrijdag door de rechtbank van eerste aanleg van Tanger veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating.

De jonge Spaanse piloot Ignacio - derdejaars student World Aviation - moet naast de gevangenisstraf ook een boete van 10.000 dirham betalen en de Marokkaanse douane en een bijkomende schadevergoeding van 5 miljoen dirham, mekdt Al Akhbar.

Lees ook: Tanger: meer info’s over crash drugsvliegtuig

Op 30 november arresteerde de Koninklijke Gendarmerie de jonge Spanjaard na de crash van een klein vliegtuigje in het zuidoostelijk deel van de stad Tanger. Het vliegtuig steeg op in de buurt van een woonwijk op de weg tussen Sebt Zinnatt en Dar Chaoui in het noorden van Marokko, maar stortte neer na in botsing te zijn gekomen met een vuilniswagen.

Lees ook: Rechtbank Tanger behandelt zaak crash drugsvliegtuig

De chauffeur van de vuilniswagen, zijn metgezel, een werknemer van het vuilnisophaalbedrijf en een werknemer van een coöperatie in de plattelandsgemeente Sabt Zeinat, zijn eveneens verdacht in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team