Zoeken

Spanje: Marokkaan en vriendin slachtoffer afrekening in drugsmilieu

18 februari 2022 - 09:00 - Wereld

©

De stoffelijke resten van Kamal Mohamed, een Marokkaan uit Melilla, en Elisabeth Ramos, een Spaanse vrouw uit Alicante, zijn afgelopen zondag gevonden in het Spaanse Elche bij Alicante. De politie vermoedt dat ze betrokken waren bij een afrekening tussen drugsnetwerken.

Kamal en Elisabeth ontmoetten elkaar in 2017 in de gevangenis van Fontcalent in Alicante. Hij zat in voorlopige hechtenis als verdacht lid van een smokkelnetwerk voor hasj uit Marokko, geleid door Abdellah El Haj Sadek, beter bekend als de Messi van de drugshandel. Zij zat een straf uit van anderhalf jaar voor drugssmokkel. Na hun vrijlating uit de gevangenis ontmoetten de 32-jarige Kamal en de 28-jarige Elisabeth elkaar opnieuw en vormden een koppel. Ze werden beiden vermist sinds 8 juni 2019, meldt El Pais.

Lees ook: Leider drugsoorlog Marseille in Marokko gearresteerd

De forensische recherche analyseerde een menselijke schedel en een dijbeen, die op zondag 6 februari door een voorbijganger werden gevonden in het woeste gebied van Barranco del Grifo, aan de rand van Elche, op slechts tien kilometer van de woonplaats van het koppel. Een van de lichamen is vermoedelijk dat van Kamal en het is zeer waarschijnlijk dat de andere beenderen van Elisabeth zijn. Met name omdat er op de plaats van delict voorwerpen zijn gevonden die haar toebehoorden.

De politie heeft na de macabere ontdekking een nieuw onderzoek ingesteld om de doodsoorzaak en de daders van de dubbele moord vast te stellen. Enkele maanden voor de verdwijning van het echtpaar, was er in El Campello in Alicante een schietpartij tussen drugsdealers. Een groep probeerde een grote hoeveelheid Marokkaanse hasj te stelen, die net door een andere drugsorganisatie was uitgeladen. De Guardia Civil arresteerde toen acht mensen.

Lees ook: Marokkaan neergeschoten nabij Malaga

Volgens politiebronnen waren de arrestanten leden van de bende Los Negros, geleid door een Marokkaan die nauw samenwerkte met Kamal en in Murcia woonde. Hij wilde de goederen van een aantal Franse drugshandelaars afpakken. Volgens dezelfde bronnen was Kamal "de tussenpersoon tussen de twee organisaties en was hij belast met het vervoer van de drugs uit Marokko. Hij wist 2000 kilo hasj in te voeren voor de Fransen, maar liet dit ook weten aan Los Negros". De politie vermoedt dat een lid van één van de twee groepen het dubbelspel van Kamal heeft ontdekt en hem dit duur betaald heeft gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team