Zoeken

Fnideq concurreert met Sebta en trok al 60 bedrijven aan

20 mei 2022 - 09:00 - Economie

©

Sinds de opening van de economische activiteitenzone van Fnideq hebben zich reeds een zestigtal handelaren in de zone gevestigd. Ze genieten van verschillende voordelen, zoals onder meer de vereenvoudiging van de in- en uitvoer-procedures.

Volgens het Agentschap voor de Promotie en Ontwikkeling van het Noorden (APDN), hebben personen en bedrijven die in de ZAE gevestigd zijn, meer kans op toegang tot de stimuleringsmaatregelen van de staat (directe en indirecte subsidies, opleiding, technische bijstand, sociale zekerheid, ziektekostenverzekering, enz).

Lees ook: Marokko verliest miljard euro per jaar door smokkel Sebta en Melilla

Beter nog, tijdens de eerste 24 maanden van hun installatie moeten ze slechts 50% van de huur betalen en ze krijgen bovendien binnen alle overheidsdiensten (ADII, MCI, het nationaal bureau voor de voedselveiligheid en andere controle-instanties) tal van faciliteiten aangeboden, om hen te begeleiden bij de ontwikkeling van hun activiteiten.

De actoren die bij de realisatie van de economische activiteitenzone betrokken waren hebben het onder meer mogelijk gemaakt om een industriële kern op te richten die stabiele arbeidsplaatsen creëert in de prefectuur M’diq-Fnideq. Meer dan 1300 mensen die vroeger gesmokkelde voedingsmiddelen leverden, zijn eveneens in de activiteitenzone geïntegreerd.

Lees ook: Tetouan krijgt nieuwe zone voor bedrijfsactiviteiten

De prefectuur van M’diq-Fnideq en de provincie Tetouan bieden ook nog twee programma’s aan ter bevordering van zelfstandige arbeid, met een budget van 9 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team