Zoeken

Koning geeft instructies voor industriële zone Fnideq

5 juni 2021 - 12:26 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft de autoriteiten van Fnideq de opdracht gegeven om de projecten in de industriële zone van de stad zo snel mogelijk uit te voeren. In de gemeentes M’diq en Fnideq zijn de werkzaamheden geïntensiveerd.

Het dagblad Al Akhbar meldt dat de prefectuur van M’diq-Fnideq koninklijke instructies heeft gekregen voor een versnelde realisatie van investeringsprojecten in de industriële zone van Fnideq. Zo moet er meer ruimte komen voor middelgrote en kleine bedrijven en is het de bedoeling dat de ontwikkeling van de economische activiteitszone in de buurt van Bab Sebta wordt versneld. Deze zone zou vanaf januari 2022 de eerste invoer van producten moeten ontvangen.

Eerder deze week is er tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door de prefectuur, gesproken over de investeringsplannen. De partijen die betrokken zijn bij de uitvoer van de projecten benadrukten dat ze volgens een verbintenis met de overheid, technische en financiële steun moeten ontvangen.

Er is door de Marokkaanse overheid een bedrag van 160 miljoen dirham vrijgemaakt voor de ontwikkeling van de basisinfrastructuur die nodig is om het industriële zoneproject uit te kunnen voeren. Een ander budget, waarvan het bedrag nog niet bekend is gemaakt, is bedoeld voor investeringsprojecten die veel banen moeten opleveren.

Er zouden al veel grote nationale en internationale bedrijven bereid zijn om te investeren in de regio M’diq-Fnideq. De realisatie van de industriële zone zou niet alleen banen op moeten leveren maar zou ook een stimulans moeten geven aan de lokale economie die zwaar te lijden heeft onder de grenssluiting bij de Spaanse enclave Sebta.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team