Zoeken

Grote financiële impuls voor landbouw in regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima

30 december 2023 - 14:00 - Economie

©

Een budget van meer dan 1,26 miljard dirham is toegewezen voor de financiering van landbouwprojecten in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma voor deze regio.

De ondertekeningsceremonie van de overeenkomst vond plaats in aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de minister van Landbouw, Mohammed Sadiki, en de Wali van de regio, Younes Tazi.

Lees ook: Marokko importeert ruim 12.000 ton mango

Dit bedrag is bedoeld om de distributieketens van landbouwproducten te verbeteren door de distributie- en verkoopkanalen te moderniseren. Dit omvat het inrichten, uitrusten en upgraden van infrastructuur zoals groothandelsmarkten, slachthuizen, wekelijkse markten en veehandelsmarkten. Bovendien streeft het partnerschap ernaar lokale producten te waarderen en te commercialiseren door nieuwe verwerkingsunits te creëren en bestaande units te upgraden voor goedkeuring door het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA), evenals het opzetten van platforms voor de verkoop van lokale producten.

Minister Sadiki benadrukte dat deze overeenkomst bedoeld is om de sociaal-economische ontwikkeling van de regio te stimuleren door het creëren van banen, het verbeteren van de infrastructuur en het verhogen van de landbouwproductiviteit. Hij onderstreepte ook het belang van water, een cruciale hulpbron voor voedselzekerheid, en de inspanningen om water te rationaliseren en te waarderen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

Lees ook: Productie van 7,2 kg per cannabisplant in Marokko

De Wali van de regio wees op het belang van deze overeenkomst in het kader van het regionale ontwikkelingsprogramma voor landbouw en riep op tot gecoördineerde inspanningen van alle betrokken partijen om de overeenkomst voortvarend uit te voeren. Hij benadrukte ook de uitdagingen waarmee de landbouwsector te maken heeft, zoals klimaatvariabiliteit en watertekort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team