Zoeken

Grootschalige toeristische renovatie in Chefchaouen

11 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

In de provincie Chefchaouen is een budget van meer dan 36 miljoen dirham vrijgemaakt voor het herontwikkelingsproject van de toeristische locatie Oued El Kennar.

Dit toeristisch project zal gefinancierd worden onder een speciale overeenkomst die verschillende partijen samenbrengt: de Directie-Generaal van Territoriale Collectiviteiten, het ministerie van Toerisme en Ambacht, Sociale en Solidaire Economie, de Regionale Raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, het Agentschap voor de Promotie en Ontwikkeling van het Noorden, de Provinciale Raad van Chefchaouen, en de gemeenteraden van Bni Selmane en Steha. Deze overeenkomst is goedgekeurd door het regionaal verkozen orgaan tijdens de laatste zitting van het jaar 2023.

Lees ook: Chefchaouen heeft één van de mooiste straten ter wereld

De renovatie van Oued El Kennar richt zich op het creëren van toeristische routes en doorgangen, rust-, ontspannings- en vermaakgebieden, kinderspeelplaatsen, een camping, parkeergelegenheden, stedelijk meubilair, de bouw van technische infrastructuur voor de doorgang, alsmede de oprichting van een veiligheidscentrum, bewakingspunten, de inrichting van de ruimte, de bouw van een onthaalcentrum en EHBO-posten.

Lees ook: Chefchaouen bij 15 kleurrijkste steden ter wereld

Het project, dat gepland staat voor 2024 en 2025, streeft ernaar een toeristische ruimte te creëren die in harmonie is met de troeven van de regio en de bijbehorende infrastructuur te versterken. Daarnaast is het doel om de investeringen in de toeristische sector van de provincie Chefchaouen te ondersteunen door het creëren van toeristische concurrentiekracht en directe en indirecte werkgelegenheidskansen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team