Zoeken

Marokko geïnteresseerd in Russische drones voor landbouw

8 mei 2023 - 11:00 - Marokko

©

Marokko toont interesse in de nieuwe technologieën die Rusland in de landbouw heeft ontwikkeld, waaronder het gebruik van drones. Dat heeft Alexei Andreiev, de Russische handelsvertegenwoordiger in het koninkrijk, bekendgemaakt.

"Marokkanen zijn geïnteresseerd in de toepassing van deze technologieën in de veehouderij in de open lucht en in het bewaken van kameelroutes," legde Alexei Andreiev uit in een interview met Sputnik Africa tijdens de internationale landbouwbeurs SIAM-2023 in Marokko. Hij bevestigde ook de interesse van het koninkrijk voor "producten van de Russische firma Espace, fabrikant van speciale halsbanden voor de observatie van grote dieren".

Lees ook: Marokko: landbouw krijgt 3,7 miljard dirham subsidies

Volgens de handelsvertegenwoordiger is Marokko tevens geïnteresseerd in bepaalde producten van het Russische bedrijf Lukoil Lubricants, dat al enkele jaren aanwezig is in het koninkrijk. Dit Russische bedrijf "biedt verschillende soorten technische oliën voor landbouwmachines". "Op dit moment hebben we informatie over het grote belang van Marokkaanse bedrijven voor de toepassing van deze technologieën in de landbouw in het koninkrijk," zei hij, eraan toevoegend dat zijn land hoopt dat "de samenwerking met Marokkaanse bedrijven vruchtbaar en wederzijds voordelig zal zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team