Zoeken

Productie van 7,2 kg per cannabisplant in Marokko

27 december 2023 - 10:00 - Economie

©

In Marokko is een nieuwe dynamiek ontstaan in de regio’s waar legaal cannabis wordt geteeld voor industriële en cosmetische doeleinden.

Persagentschap MAP vernam van betrokkenen bij de cannabisteelt, dat de eerste testen de sociale en economische levensvatbaarheid van de gereguleerde teelt en productie van cannabis hebben aangetoond. De legalisatie heeft geleid tot de creatie van een ecosysteem voor de teelt van cannabis, dat wordt getransformeerd in medische, farmaceutische en industriële producten, en ook wordt geëxporteerd naar internationale markten.

Lees ook: Historisch: Marokkaanse cannabis voor het eerst legaal naar Europa geëxporteerd

Makhlouf, voorzitter van een economische belangengroep, benadrukte het succes van het eerste seizoen sinds de legalisatie van cannabisteelt, ondanks uitdagingen zoals vertragingen bij de start van de teelt, zomerse hittegolven en watertekorten. De groep heeft een tevredenstellende opbrengst geregistreerd, met ongeveer 7,2 kg per plant/zaad. Dit succes heeft geleid tot toenemende interesse bij boeren om over te schakelen op de legale teelt en productie van cannabis. Makhlouf kondigde ook de opening aan van een verwerkingsunit voor cannabisproducten met een jaarlijkse capaciteit van 30 tot 50 ton, goed voor de productie van 500.000 tot 700.000 producten.

Lees ook: Marokko zoekt Nederlandse investeerders voor legale cannabis

De voorzitter van een coöperatie gespecialiseerd in de verwerking van cannabis in de provincie Al Hoceima, bevestigde dat de legalisatie boeren in de betrokken regio’s heeft aangemoedigd om actief deel te nemen aan de legale productie en teelt van cannabis voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden. Hij riep op tot meer inspanningen om de technische en financiële beperkingen te overwinnen, vooral voor kleine boeren en investeerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team