Zoeken

Strategische landbouwplan in Tanger-Tetouan-Al Hoceima

20 december 2023 - 13:00 - Economie

©

In de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zijn diverse maatregelen genomen om de landbouwsector te ondersteunen, volgend op aanbevelingen gedaan tijdens communicatie- en coördinatiebijeenkomsten in november en december 2023. Dit meldt de Regionale Directie van Landbouw (DRA) in een persbericht.

Deze bijeenkomsten resulteerden in verschillende aanbevelingen, waaronder het faciliteren van de uitvoering van maatregelen om de implementatie van bepaalde programma’s voort te zetten. Dit omvat met name een programma om de gevolgen van het neerslagtekort in 2023 te verminderen. Er is speciale aandacht besteed aan de distributie van gesubsidieerd tarwe en stikstofmeststoffen, en het verstrekken van financiële hulp voor de aankoop van zaden voor tomaten, aardappelen en uien.

Lees ook: Drones vliegen Marokkaanse landbouwsector te hulp

Deelnemers aan de bijeenkomsten stelden ook voor om de toegang van boeren tot financiële hulp van het Landbouwontwikkelingsfonds te vergemakkelijken. Dit zou helpen bij het uitbreiden van de landbouwgebieden voor groenten zoals tomaten, aardappelen en uien. Er werd benadrukt dat boeren bewust gemaakt moeten worden van het belang van het gebruik van direct zaaien om de productiviteit van granen te verhogen.

Lees ook: Arganboom, symbool van Marokko, op punt van uitsterven?

Daarnaast werd gepleit voor de creatie van waterpunten en de ontwikkeling van kleine en middelgrote hydro-agrarische faciliteiten. Tot slot werd aanbevolen om de planning van studies voor de herinrichting van plattelandswegen te integreren, noodzakelijke interventies te implementeren voor de rotatie en duurzaamheid van landbouwprojecten, en leden van de Kamer van Landbouw te betrekken bij het ontwikkelen van een nieuwe generatie solidariteitslandbouwprojecten. Alle aanbevelingen worden naar verwachting tegen 2024 geïmplementeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team