Zoeken

Gezondheidszorg: 33 miljoen dirham voor Tanger-Tetouan-Al Hoceima

10 november 2023 - 19:00 - Economie

Nieuw ziekenhuis Tetouan

De gezondheidszorg in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima krijgt een financiële impuls met een toewijzing van meer dan 33 miljoen dirham. Deze financiering werd goedgekeurd tijdens de oktobersessie van de Regionale Raad.

Drie overeenkomsten werden in die zin ondertekend. De eerste betreft een samenwerking tussen de Wilaya van de regio, de Regionale Directie voor Gezondheid en Sociale Bescherming en de Widadia van Tanger voor spoedeisende geneeskunde. Dit partnerschap zal de gezondheidscentra in de regio voorzien van extra medisch personeel om de basis- en spoedeisende zorg te verbeteren. De Regionale Raad heeft hiervoor een bedrag van 27 miljoen dirham vrijgemaakt

Lees ook: Minister Aït Taleb schokt tijdens bezoek aan ziekenhuis Driouch (video)

De tweede overeenkomst omvat een budget van 3 miljoen dirham voor de aanschaf van apparatuur voor vroegtijdige detectie van doofheid bij pasgeborenen in 17 kraamklinieken. Deze financiering is onderdeel van een samenwerking met de Lalla Asmaa Stichting voor Dove Kinderen, het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, de Wilaya van de regio en de gemeenteraad van Tanger.

Een derde bedrag van 3,3 miljoen dirham zal worden gebruikt voor de aankoop van apparatuur en de inzet van de benodigde menselijke middelen om de werking van vijf centra voor verslavingszorg in Tanger en Tetouan te ondersteunen en hun diensten te verbeteren. Dit project is een samenwerking tussen de Regionale Raad, de Wilaya van de regio, de Regionale Directie voor Gezondheid en Sociale Bescherming en de Hasnouna-vereniging ter ondersteuning van drugsgebruikers.

Lees ook: Rabat krijgt nieuw ziekenhuis van miljard dirham

Deze financiële injectie markeert een belangrijke stap in het verbeteren van de gezondheidszorg in Tanger-Tetouan-Al Hoceima, waarbij nadruk wordt gelegd op zowel preventieve als spoedeisende medische zorg, alsmede de ondersteuning van kwetsbare groepen zoals pasgeborenen en personen met verslavingsproblemen.

Bladna.nl