Zoeken

Gevaarlijke honden verboden in Marokko

3 mei 2012 - 09:04 - Marokko

©

Wie in Marokko een pitbull, rottweiler, American staff, mastiff of boerboel-hond bezit, riskeert binnenkort een gevangenisstraf en een geldboete van 20.000 dirham. Een wetsvoorstel werd hierover gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken, Mohand Laenser.

Volgens de inleiding van de tekst worden jaarlijks 50.000 Marokkanen gebeten door honden. Ondanks dit bestaat er op dag van vandaag geen enkele wetstekst om de bevolking te beschermen tegen gevaarlijke honden.

Volgens Mohand Laenser heeft de komst van deze honden in Marokko, een nieuwe vorm van criminaliteit met zich meegebracht. Sommigen gebruiken deze beesten namelijk om voorbijgangers aan te vallen of om de politie tegen te houden. Zo moest een politieagent onlangs zijn wapen gebruiken tegen de hond van een drugsdealer in Beni Mellal.

In heel Marokko worden ook gewelddadige hondengevechten georganiseerd, een fenomeen dat steeds meer jonge gokkers aantrekt en een meevaller is voor illegale fokkers van gevaarlijke honden.

In 2008 had een pitbull een 9-jarig meisje op rolschaatsen aangevallen in de Islane wijk te Casablanca. Vijf mensen waren nodig om het meisje te bevrijden. Ondanks verschillende operaties is het meisje zes maand later van een been geamputeerd.

Sindsdien vecht haar vader Azzouz Awane, om gevaarlijke honden te doen verbieden in Marokko. Hij is nu aan het hoofd van een NGO genaamd naar zijn dochter, de "Najwa vereniging voor hondenslachtoffers" (ANVC).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team