Zoeken

Fassi’s ontevreden over opgeschorte wegwerkzaamheden

10 januari 2021 - 23:20 - Marokko

©

De herontwikkelingsprojecten op de hoofdwegen van Fez liggen stil en dat levert gevaarlijke situaties op voor de burgers. Volgens de autoriteiten worden de werkzaamheden binnenkort hervat, maar de inwoners in de stad geloven hier niets van.

Een van de verlaten bouwplaatsen is de Boulevard Mohammed V. Hier zijn de werkzaamheden opgeschort nadat slechts de eerste fase voor 85% is voltooid. De herontwikkeling van deze centrale weg zou er juist voor moeten zorgen dat er in de piekuren een betere doorstroming is van het verkeer. Ook het werk aan de Ouajriin-weg ligt al enige tijd stil.

Door de vele klachten van de inwoners van de regio, heeft de vice-voorzitter verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het wegennet in de gemeente Fez, Omar Fassi Fihri, in een verklaring laten weten dat er geen andere keuze was dan het opschorten van de werkzaamheden, omdat er door de corona-maatregelen een tekort aan grondstoffen is ontstaan. Ook heeft hij gezegd dat het werk binnenkort wordt hervat en dat de Boulevard Mohammed V binnen zes maanden zal worden opgeleverd en de snelweg Ouajriin binnen zeven maanden, meldt Les éco.

Voor het totale herontwikkelingsproject van de wegen in de regio Fez is 1 miljard dirham uitgetrokken. Aan het eerste project, dat bedoeld is om het wegennet uit te breiden, zal een bedrag van 500 miljoen dirham worden besteed. Het hele project, wat een gezamenlijke inspanning is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Raad van de regio, de gemeente Fez en het bedrijf Al Omrane Fez, moet worden voltooid tussen 2019 en 2022.

De andere 500 miljoen dirham wordt besteed aan een stedelijke upgrade van de stad Fez, die tussen 2019 en 2020 voltooid had moeten zijn. De financiering van dit project komt volledig op het conto van het ministerie van Nationale Landgebruiksplanning via het Solidariteitsfonds voor huisvesting en stedelijke integratie (FSHIU).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team