Zoeken

Fez-Meknes: 1,7 miljard dirham voor noodlijdende toerismesector

3 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

De regionale toerisme afgevaardigde in Fez, Ahmed El Khemlichi, heeft aangekondigd dat er in de regio Fez-Meknes 56 toeristische projecten ter waarde van 1,715 miljard dirham worden gelanceerd.

Tijdens een bijeenkomst in Fez over de ontwikkeling van een herstelplan voor de toeristische sector in de regio, liet El Khemlichi weten dat de investering moet leiden tot 4444 extra hotelbedden.

Van de 56 projecten zullen er 17 worden uitgevoerd in Fez voor een bedrag van 894 miljoen dirham. In Meknes moeten 10 projecten worden gelanceerd die samen 193 miljoen dirham gaan kosten. De toerismesector in Ifrane kan een investering van 277 miljoen dirham tegemoet zien, die wordt verdeeld over 19 projecten.

Daarnaast wordt er 174 miljoen dirham vrijgemaakt voor 3 projecten in Moulay Yaacoub, en wordt er in Taza een project gelanceerd van 3 miljoen dirham. Ook moet het toerisme in de provincie El Hajeb worden gestimuleerd met 4 projecten ter waarde van 163 miljoen dirham, alsook het toerisme in de provincie Sefrou met 2 projecten die 11 miljoen dirham gaan kosten.

Volgens El Khemlichi heeft de crisis die is veroorzaakt door het coronavirus ervoor gezorgd dat de toeristische activiteiten in de regio rond Fez vanaf 20 maart 2020 hebben stilgelegen. "De toeristische sector blijft tot op de dag van vandaag ernstig getroffen door de crisis", zegt de afgevaardigde. Volgens hem is er nog een gebrek aan perspectief voor de sector aangezien het internationale toerismeverkeer nog altijd plat ligt.

Tijdens de bijeenkomst hebben ambtenaren van het Marokkaanse Nationale Bureau voor Toerisme (ONMT), toerismeprofessionals en ambtenaren van de Regionale Raad voor Toerisme (CRT) van Fez-Meknes, hun ambitie uitgesproken om de toerismesector in Fez en Meknes zo snel mogelijk te laten herstellen. "Aangezien de regio bijzonder door de crisis is getroffen, zal de herstelstrategie bijzonder agressief moeten zijn", meldt het ONMT.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team