Zoeken

Nieuwe fatwa moedigt aan tot uitkeringsfraude

25 juni 2014 - 11:39 - Marokko

©

Islamoloog Abderahman Sekkach heeft een nieuwe én nogal verrassende fatwa uitgevaardigd. Volgens hem hebben werknemers en ambtenaren het recht om vervalste documenten te gebruiken om een hoger vergoeding te krijgen van de sociale zekerheid.

Sjeik Abderahman Sekkach beantwoordt elke vrijdagochtend tijdens een radioprogramma op Chada FM vragen van luisteraars. Volgens Chouftv vertelde Sekkach tijdens het programma dat werknemers valse documenten aan de CNSS (Marokkaanse sociale zekerheidsdienst) mogen voorleggen om beter vergoed te worden na een ziekte.

Volgens Sekkach mag dit omdat de CNSS zeer weinig medische kosten van werknemers in de privé- en publieke sector vergoedt. Daarom mogen zij dus doktersbriefjes en rekeningen van de apotheker vervalsen.

De voorwaarden

Abderahman Sekkach legde wel uit dat men dit niet geregeld moet doen. Ook mag men niet frauderen om een terugbetaling te krijgen dat hoger is dan het werkelijk bedrag dat men heeft uitgegeven aan medische zorgen...

Gekste fatwa’s

In oktober vorig jaar kwam de omstreden sjeik Abdelbari Zemzami met een nieuwe fatwa waarbij zoenen wordt toegelaten. "Kussen doet je niet uit de religie treden en behoort tot de kleine zondes die niet worden gestraft" verklaarde hij toen.

Afgelopen januari vaardigde Zemzami opnieuw een ongewone fatwa uit dat het toelaat om via een sms-bericht te scheiden. Sms, Facebook en alle andere moderne communicatiemiddelen zijn volgens hem goed om een huwelijk te beëindigen.

Een maand later besloten de islamitische autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten een nieuwe fatwa uit te spreken om reizen naar de planeet Mars te verbieden. Omdat de reis een gevaar voor het leven kan vormen staat het in strijd met de voorschriften van de Islam. Het kan dus worden vergeleken met een zelfmoord en is daarom ten strengst verboden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team