Zoeken

Fatwa keurt scheiding via sms en Facebook goed

12 januari 2014 - 19:31 - Marokko

©

Volgens een nieuwe fatwa van Abdelbari Zamzami is "scheiden via sms halal". Een man mag volgens de omstreden Marokkaanse sjeik zijn vrouw verstoten via sms, telefoon of e-mail.

Behalve Facebook, mogen volgens Zamzami ook alle andere moderne communicatiemiddelen worden gebruikt om een huwelijk te beëindigen.

Aan Al Khabar legde Zamzami uit dat de vrouw zich er wel van moet verzekeren dat het bericht van haar echtgenoot afkomstig is en dat het niet om een valstrik gaat.

Begin oktober was Abdelbari Zamzami ook al in opspraak gekomen na een fatwa te hebben uitgevaardigd waarin zoenen werd toegestaan. "Kussen doet je niet uit de religie treden en behoort tot de kleine zondes die niet worden gestraft" vertelde de sjeik toen.

Zamzami reageerde met zijn kus-fatwa op de arrestatie van twee tieners in Nador, nadat ze een foto op Facebook hadden geplaatst waarop ze elkaar zoenden.

Eerder nog had Abdelbari Zamzami aan vrouwen toegestaan hun maagdenvlies te herstellen en sekstoys en andere voorwerpen zoals wortelen te gebruiken om hun seksuele behoeftes te bevredigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team