Zoeken

Zoenen mag volgens nieuwe fatwa Sjeik Zamzami

9 oktober 2013 - 14:59 - Marokko

©

De omstreden Marokkaanse sjeik Abdelbari Zamzami heeft een nieuwe fatwa uitgevaardigd waarbij zoenen wordt toegelaten. "Kussen doet je niet uit de religie treden en behoort tot de kleine zondes die niet worden gestraft".

Zamzami reageerde met zijn fatwa op de arrestatie van twee tieners in Nador, nadat ze een foto op Facebook hadden geplaatst waarop ze elkaar zoenen.

"De Islam voorziet geen straf voor een man en een vrouw die kussen, zolang het niet in het openbaar gebeurt. Wat betreft zoenen in het openbaar, wat in strijd staat met de goede zeden en de leefregels van de Islam, is het de taak van de wetgever om een sanctie te bepalen", aldus Zamzami aan Al Akhbar.

De Sjeik, wiens fatwa’s vaak voor controverse zorgen, stelt ook dat de Sharia zoenen niet straft zolang er geen geslachtsgemeenschap op volgt. "Iemand kussen is een individuele vrijheid dat door de Islam wordt gegarandeerd. Degenen die het doen moeten echter berouw tonen", concludeert Zamzami .

Het koppeltje werd begin deze week vrijgelaten. Een derde tiener die de foto nam, wordt volgens gerechtelijke bronnen ook vervolgd.

Eerder had Abdelbari Zamzami in Marokko voor opspraak gezorgd door aan vrouwen toe te staan hun maagdenvlies te herstellen, of nog sekstoys en andere voorwerpen zoals wortelen te gebruiken om hun seksuele behoeftes te bevredigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team