Zoeken

Vier Europeanen in Marokko opgepakt

25 november 2020 - 22:20 - Gemeenschap

©

De politie van Marrakech heeft vier Franse burgers aangehouden die ervan worden verdacht deel uit te maken van een organisatie voor het witwassen van geld en drugshandel. De criminele organisatie is onlangs opgerold.

Naast de vier Fransen werden ook een Malinees en een Senegalees opgepakt. Tijdens zijn ondervraging gaf één van de mannen toe zwart geld in deviezen omgewisseld te hebben bij de eigenaar van het wisselkantoor. De rechercheurs vonden een bedrag van 200.000 euro (bijna 2.160.000 dirham) tijdens een huiszoeking en arresteerden vijf verdachten in een villa, meldt Al Massae.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat een lid van het criminele netwerk eerder al betrokken was bij valutahandel in Marrakech met de medeplichtigheid van de eigenaar van een wisselkantoor. Deze man werd in het kader van het onderzoek aangehouden. Hij zou illegaal een grote som geld in vreemde valuta hebben omgezet. Bij huiszoekingen in de woning van deze verdachte, die ook eigenaar is van een tabakswinkel, troffen de onderzoekers een grote hoeveelheid gesmokkelde sigaretten aan met vervalste douanestempels. Hij verkocht deze door op de markt.

De vermeende leider van de bende had een groot geldbedrag staan op zijn bankrekening. Hij werd in bescherming genomen door zeer invloedrijke persoonlijkheden. Zijn fortuin en zijn projecten, waaronder het verhuren van villa’s en appartementen, worden nu ook onderzocht.

Eén van de beklaagden wordt in politie hechtenis vervolgd wegens het vervalsen van documenten en het kopen van illegale valuta en vakantiecheques. Een ander lid van de organisatie wordt vastgehouden in de gevangenis van Oudaya en beschuldigd van fraude, drugshandel en het beledigen van een ambtenaar in functie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team