Zoeken

Vier leden drugsnetwerk opgepakt in Laayoune

14 december 2020 - 17:00 - Marokko

©

Vier mensen zijn door de politie in Laayoune aangehouden op verdenking van handel in drugs, waaronder psychedelica. Het zou gaan om een groot netwerk. De verdachten zijn tussen de 27 en 59 jaar oud.

De operatie is uitgevoerd in samenwerking met de Marokkaanse inlichtingendienst DGST. De politie heeft een vrachtwagen met binnenin een koeling onderschept in de buurt van de El Marsa-zone. In de vrachtwagen vond de politie een opblaasbare boot en vier buitenboordmotoren. Er wordt vanuit gegaan dat deze gebruikt werden voor drugssmokkel. In een verklaring van de veiligheidsdienst DGSN staat dat de bestuurder en zijn assistent zijn gearresteerd.

De politie heeft naar aanleiding van de arrestatie direct een onderzoek geopend. Samen met de regionale brigade hebben zij nog twee andere verdachten kunnen aanhouden. Zij zouden onderdeel zijn van een crimineel netwerk die aan de kust opereert tussen de steden Foum El Ouad en Tarfaya.

Een van de verdachten verzette zich tegen de arrestatie. Een agent was gedwongen om zijn dienstwapen te gebruiken. Tijdens de onderzoeken hebben de veiligheidsdiensten 1994 kilo hasj, een opblaasbare boot en vijf andere buitenboordmotoren gevonden.

De verdachten zijn in politiehechtenis genomen. Er zal nog verder onderzoek worden gedaan, zowel nationaal als internationaal, naar het drugsnetwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team