Zoeken

Zes Europeanen tot gevangenisstraf veroordeeld in Marrakech

27 december 2020 - 12:20 - Marokko

©

Zes Fransmannen zijn in Marrakech terechtgesteld en tot gevangenisstraffen variërend van vijf tot zeven jaar veroordeeld. Zij zijn veroordeeld voor drie verschillende misdrijven: drugssmokkel, witwassing en handel in buitenlands geld. Een werknemer van een wisselkantoor werd na een schikking met de douane weer vrijgelaten.

De zes mannen zijn afkomstig uit Frankrijk maar hebben wel een dubbele nationaliteit. Zo zijn twee verdachten ook Marokkaanse staatsburgers. De zaak kwam in november aan het rollen toen de mannen ruzie kregen met de werknemer van een wisselkantoor. De politie heeft toen een onderzoek naar de mannen gedaan en 200.000 euro aan illegaal geld in beslag genomen.

Volgens website Marrakechi stonden de mannen terecht voor valsheid in geschriften, diefstal, fraude, drughandel en het beledigen van de rechtbank.

Van de zes mannen kregen er drie zeven jaar celstraf en een boete van 50.000 dirham. Een van oorsprong Malinese Fransman werd tot zes jaar celstraf en een boete van 20.000 dirham veroordeeld. Een vijfde verdachte van Senegalese afkomst kreeg vijf jaar gevangenisstraf en moet eveneens 20.000 dirham betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team