Zoeken

Europa Oil & Gas neemt moeilijke beslissing in Marokko

24 november 2022 - 23:00 - Economie

©

De Britse olie- en gasexploratiemaatschappij Europa Oil & Gas heeft woensdag de niet-verlenging aangekondigd van haar initiële licentie voor de exploratie van offshore-olie in het Marokkaanse Inezgane, nadat er eerder melding werd gemaakt van een aanzienlijk exploratiepotentieel.

In een persbericht kondigde Europa Oil & Gas op woensdag 23 november aan dat het afziet van de verlenging van de Inezgane-licentie. Simon Oddie, CEO van Europa Oil & Gas, verklaarde dat het bedrijf de moeilijke beslissing moest nemen om niet verder te gaan met een verlengingsperiode, nadat het er niet in was geslaagd om een partner te vinden om zich te verbinden tot een proefboring.

Lees ook: Marokko investeert 25 miljoen euro in olie-exploratie

"We hebben onvermoeibaar samengewerkt met adviseurs om een partner te vinden, maar de marktvraag naar offshore olie-exploratie in diep water is momenteel erg laag en we zijn er uiteindelijk niet in geslaagd", verklaarde de directeur. "Tijdens de beginperiode heeft het technische team meerdere exploratievooruitzichten gevonden en wij geloven dat Inezgane een aanzienlijk potentieel heeft", aldus de CEO. Hij bedankte de Marokkaanse regelgevende instantie ONHYM voor de mogelijkheid om in de regio te werken.

Lees ook: Marokko versnelt zoektocht naar olie voor kust Sahara

Het bedrijf heeft een belang van 75% in de offshore locatie en de overige aandelen zijn in handen van ONHYM. De site heeft een oppervlakte van 11.228 vierkante kilometer in het bekken van Agadir en ligt in waterdieptes van 600 tot 2000 meter.

Bladna.nl