Zoeken

Marokko investeert 25 miljoen euro in olie-exploratie

10 november 2022 - 10:00 - Economie

©

Marokko heeft via het Nationaal Agentschap voor Koolwaterstoffen (ONHYM) tussen januari en september 275 miljoen dirham geïnvesteerd in olie-exploratie.

In zijn activiteitenverslag meldt het ONHYM dat eind september 16,84 miljoen dirham was toegewezen voor exploratiedoeleinden. De exploratiewerkzaamheden werden uitgevoerd in partnerschap met elf bedrijven over een totale oppervlakte van 207.423 vierkante kilometer offshore en onshore. Volgens een door EFE geraadpleegde nota heeft het agentschap reeds 58 vergunningen, 2 exploratievergunningen en 10 productievergunningen verleend.

Lees ook: Attijariwafa Bank financiert gasexploratie Sound Energy

Marokko zoekt naar alternatieven voor ingevoerde brandstoffen en werkt aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie om tegen 2030 koploper te zijn op dit gebied. De omvang van de Marokkaanse invoer van energieproducten is in de eerste negen maanden van het jaar verdubbeld tot 104 miljard dirham, tegenover 46 miljard dirham in dezelfde periode van 2021. Oorzaak zijn de hogere prijzen op de internationale markten en de stijging van de invoer (+11,5%), aldus de nota.

Lees ook: Rusland steunt Marokko bij ontwikkeling kernenergie

Koning Mohammed VI herhaalde zondag in zijn toespraak ter gelegenheid van de 47e verjaardag van de Groene Mars, dat het koninkrijk vastberaden is het project van de gaspijpleiding met Nigeria "zo spoedig mogelijk" te concretiseren. De Marokkaanse monarch gaf aan dat dit een "strategisch" project is voor de energiezekerheid van de West-Afrikaanse landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team