Zoeken

Chariot Oil & Gas wil gas uit Larache vervoeren via Maghreb-Europa Gaspijpleiding

8 september 2022 - 16:00 - Economie

©

Het Britse bedrijf Chariot Oil & Gas heeft woensdag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft ondertekend met de staatsmaatschappij voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM), voor het vervoer van gas uit Larache via de Maghreb-Europa Gaspijpleiding (GME).

De overeenkomst verzekert het transport van het gas dat wordt gewonnen uit de Anchois-bronnen voor de kust van Larache, via de Maghreb-Europa Gaspijpleiding, aldus de onderneming in een verklaring die woensdag werd gepubliceerd.

Lees ook: Grote gasvoorraden ontdekt in Marokko

"Het Anchois-gasproject is een uiterst strategisch project gezien de aanhoudende volatiliteit van de wereldwijde energiemarkten en de nabijheid van de GME-pijpleiding. We zijn goed geplaatst om het gas zo snel mogelijk ter plekke te brengen," zegt Pierre Raillard, directeur van de Marokkaanse dochteronderneming van Chariot Oil & Gas.

Lees ook: Aardgas: Marokko boort tientallen putten

Volgens de bestuurder is de overeenkomst een nieuwe stap op weg naar de verwezenlijking van de eerste gasleveringen uit het Anchois-veld. Chariot heeft op 20 juli aangekondigd dat het zijn raming van de gasvoorraden in het Anchois-veld naar boven heeft bijgesteld. Dit vond plaats na de publicatie van de exploratieresultaten van de onlangs geboorde en succesvolle Anchois-2-put.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team