Zoeken

Apple overweegt Europa en de VS via Marokko te leveren

7 december 2022 - 21:00 - Economie

©

Vanwege de Chinese coronamaatregelen en de Chinees-Amerikaanse spanningen, is de Amerikaanse multinational Apple van plan zijn activiteiten te verplaatsen naar India en Vietnam. Het bedrijf zou ook zijn producten via Marokko in Europa en de Verenigde Staten kunnen distribueren.

Hoewel Apple al jaren bezig is zijn aanwezigheid in China te verminderen, meldt The Wall Street Journal dat de plannen van Apple om de productie te verplaatsen naar andere landen zoals India en Vietnam in een stroomversnelling zijn geraakt.

Lees ook: Apple lanceert software-update tegen Pegasus-spyware

Apple is al langer van plan om een deel van de productie naar India te verplaatsen. Het bedrijf begon met de productie van enkele oudere iPhone-modellen zoals de iPhone SE in het land, en heeft de iPhone-productie langzaam opgevoerd. De lancering van de iPhone 14-modellen is een primeur. De techgigant wil ook een nieuwe productiebasis in Vietnam vestigen voor andere apparaten zoals de Apple Watch en AirPods.

Lees ook: Apple gebruikt foto Marokko voor presentatie Iphone 8

Hoewel Marokko niet is opgenomen in het verhuisplan van Apple, wordt het koninkrijk genoemd als corridor voor de verkoop van zijn producten in Europa en de Verenigde Staten. In Marokko heeft Apple Store meerdere winkels in steden als Marrakech, Tanger, Casablanca, Fez en Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team