Zoeken

Marokko wordt volgende globale energiehub

22 november 2022 - 14:00 - Economie

©

Marokko is de ideale plaats voor investeerders en wordt de volgende energiehub. Dat zegt Yossi Abu, CEO van NewMed Energy, een Israëlisch bedrijf voor de exploratie, ontwikkeling en productie van olie en gas. De onderneming is van plan om een belangrijke speler in het koninkrijk te worden.

In de marge van het Global Investment Forum van The Jerusalem Post in Marrakech, zei Yossi Abu, CEO van NewMed Energy, dat Marokko in een ideale positie zit om een wereldwijde energiehub te worden, vanwege zijn stabiliteit, geografie en de toegang tot Europa. "Wij geloven dat Marokko een enorm potentieel heeft aan aardgasvondsten, met name in de Marokkaanse Sahara," zei hij.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Marokko nr 1 in de wereld

NewMed Energy investeert in Marokko in drie domeinen: aardgas, hernieuwbare energie en waterstof. Volgens Yossi Abu heeft het Israëlische bedrijf onlangs een overeenkomst gesloten met Enline, de Israëlische leider in hernieuwbare energie, om samen te werken in verschillende MENA-landen, waaronder ook Marokko. Daarnaast is het bedrijf betrokken bij de uitgebreide ontwikkeling van groene en blauwe waterstof in de regio, zei hij. "We leveren veel energie aan onze regio, we willen een belangrijke speler zijn in Marokko en we willen hier investeren," aldus de bestuurder.

Lees ook: Marokko investeert 25 miljoen euro in olie-exploratie

NewMed Energy heeft een uitgebreide ervaring in de regio. Het bedrijf heeft onder meer de aardgasverbindingen tussen Israël, Jordanië en Egypte aangesloten. Daarnaast heeft het bedrijf ook de toegang tot aanzienlijk kapitaal. NewMed Energy heeft de afgelopen tien jaar namelijk 12 miljard dollar in energieontwikkeling geïnvesteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team