Zoeken

Siemens Gamesa wil fabriek voor turbinebladen in Tanger verkopen

21 november 2022 - 08:00 - Economie

©

De Duits-Spaanse windmolenfabrikant Siemens Gamesa overweegt zijn onshore turbinebladenfabriek in de vrije zone Tanger Automotive City, te verkopen. De productie wordt begin 2023 gestopt.

Volgens Paulo Fernando Soares, Onshore CEO voor Zuid-Europa, Afrika, Latijns-Amerika en Brazilië, werd de beslissing genomen vanuit een globaal perspectief, rekening houdend met de evolutie van de marktvraag, de toegenomen concurrentie en de impact van een zware crisis in de toeleveringsketen, meldt het persagentschap Reuters.

Lees ook: Siemens opent windmolenfabriek van 1,1 miljard in Tanger

Siemens Gamesa had in september de sluiting aangekondigd van zijn turbinebladenfabriek in Tanger, als onderdeel van het strategische Mistral-programma van het bedrijf, dat bedoeld is om de organisatie te stroomlijnen en te vereenvoudigen en de doeltreffendheid en efficiëntie ervan te verbeteren.

Lees ook: Marokko exporteert eerste windturbinebladen

Het besluit is ingegeven door aanpassingsmaatregelen die in de afgelopen jaren reeds werden genomen in Denemarken, India, Spanje en de Verenigde Staten, maar ook door een gebrek aan bestellingen voor het soort bladen dat in de fabriek wordt geproduceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team