Zoeken

OCP verhoogt meststoffenproductie ondanks Russisch ammoniaktekort

18 maart 2022 - 11:00 - Economie

©

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar meststoffen in de wereld, heeft het Marokkaans fosfaatbedrijf OCP aangekondigd dat het zijn productie dit jaar met 10% zal verhogen, ondanks moeilijkheden bij de aanvoer van in Rusland geproduceerde ammoniak.

Dit jaar wil het fosfaatbedrijf, dat in handen is van de Marokkaanse staat, 11,9 miljoen ton fosfaat produceren, tegenover 10,8 miljoen ton vorig jaar. Volgens Nady Elmajdoub, uitvoerend vice-president prestatiebeheer bij OCP, geciteerd door Reuters, zal de verwachte productie tegen 2023 met nog eens 3 miljoen ton stijgen.

Lees ook: Marokko is dankzij fosfaat "bewaker van de wereldvoedselvoorraad" geworden

Volgens Elmajdoub zullen India, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika de groei van de vraag naar meststoffen opvangen. Het bedrijf heeft zich tevens reeds verzekerd van ammoniakleveringen voor de komende maanden en streeft er nu naar over te schakelen van ammoniak naar een productie met een laag stikstofgehalte.

Lees ook: Marokko: fosfaatbedrijf OCP investeert 100 miljard dirham per jaar

Ingevolge een langetermijnovereenkomst zal OCP in de Verenigde Staten geproduceerde ammoniak invoeren. Het bedrijf is ook van plan om in 2025 te starten met de productie van ammoniak in een fabriek in Nigeria. Dit maakt deel uit van de algemene strategie van het bedrijf om zijn aanwezigheid op de Afrikaanse markt te versterken, aldus Elmajdoub.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team