Zoeken

Marokko bij landen met grootst potentieel aan windenergie ter wereld

15 maart 2022 - 15:40 - Economie

©

Volgens een nieuw rapport van de Global Wind Energy Council (GWEC) is Marokko een van de landen met een enorm potentieel voor de wereldwijde ontwikkeling van windenergie in het komende decennium.

Volgens het rapport zou drijvende offshore-windenergie in het komende decennium een belangrijke bijdrage kunnen leveren tot de vermindering van de wereldwijde afhankelijkheid van gas, steenkool en olie. Naast Marokko, dat een groot potentieel heeft voor de opwekking van hernieuwbare energie, worden in het rapport ook Ierland, Italië, de Filipijnen en de Verenigde Staten genoemd als landen met een groot potentieel op dit gebied.

Lees ook: Windmolenpark Tanger: voorstel Siemens Gamesa afgewezen

Het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Frankrijk en Japan zijn momenteel marktleiders en landen met een groot potentieel. Landen als Marokko kunnen hun achterstand inhalen als zij het juiste beleid voeren om de technologie te ontwikkelen, aldus het rapport, dat de rol van politiek leiderschap bij het beheer van offshore-windmarkten benadrukt.

"We moeten samenwerken met landen waarvoor offshore-windenergie nieuw is. Drijvende offshore-windenergie kan koolstofarme elektriciteit en economische kansen opleveren", verklaart Henrik Stiesdal, voorzitter van de werkgroep drijvende offshore-windenergie van het GWEC.

Lees ook: Marokko: tweede beste land voor klimaatactie

Marokko heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in de sector hernieuwbare energie. De autoriteiten van het koninkrijk zijn vastbesloten om nog meer middelen uit te trekken om de energiezekerheid tegen 2030 te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team