Zoeken

EU investeert 8,4 miljard euro in Marokko over 7 jaar

16 maart 2022 - 15:00 - Economie

©

De Europese Unie is van plan om in de komende zeven jaar haar investeringen in Marokko op te trekken tot 8,4 miljard euro. Daarmee wil de Europese Unie verschillende vitale sectoren van de nationale economie ondersteunen.

De Europese investeringsverbintenis is gericht op de ondersteuning van digitale transformatie, kleine en middelgrote ondernemingen, het scheppen van banen, duurzame landbouw en hernieuwbare energie en betekent ook een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de 1,6 miljard euro die de Europese Commissie begin vorige maand aankondigde, meldt Reuters.

Lees ook: Voorzitter Europese Commissie op werkbezoek in Marokko

"We zijn bereid met u samen te werken, met name op het gebied van de overgang naar groene energie, handelsbevordering, digitalisering en steun voor het mkb", aldus Oliver Vàrhelyi, Europese commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding. De steun maakt deel uit van een plan genaamd Global Gateway, dat tot doel heeft de connectiviteit tussen de Europese Unie en haar partners te vergroten.

Lees ook: Europa: Marokko krijgt 1,6 miljard euro voor energie

Na gesprekken met minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, verklaarde de ambtenaar dat ook internationale financiële partners, de Marokkaanse privé-sector en Israël een bijdrage zullen leveren aan deze investeringsinspanning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team