Zoeken

Solidariteit met Gaza: duizenden Marokkanen samen tegen Israël

25 december 2023 - 11:22 - Marokko

©

In Rabat hebben duizenden mensen zich verzameld voor een grote demonstratie ter ondersteuning van Palestina, een van de grootste bijeenkomsten van dit type sinds het begin van het conflict in Gaza.

De demonstratie werd georganiseerd door diverse organisaties, waaronder linkse groeperingen en de islamitische beweging Al Adl Wal Ihhsane. De deelnemers, velen met Palestijnse symbolen, uitten hun afkeer van de diplomatieke en economische banden tussen Marokko en Israël.

Lees ook: Arab U17 Cup: Algerije zwaar gestraft na incidenten

De menigte droeg borden met leuzen als "Weerstand tot overwinning", "Stop de normalisering van de Marokkaanse regering met Israël" en "Bevrijd Palestina". Zij riepen ook op tot het beëindigen van de normalisatie met Israël en de boycot van merken die de militaire acties in Gaza zouden steunen.

Lees ook: Plannen voor nieuwe zeeroute tussen Spanje en Marokko

De betrekkingen tussen Marokko en Israël zijn in de afgelopen jaren versterkt, vooral na de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Naast politieke en economische samenwerking hebben beide landen ook meerdere militaire overeenkomsten gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team