Zoeken

Sluiting Marokkaanse grenzen slecht nieuws voor Evelyne en Redouane

1 december 2021 - 13:00 - Marokko

©

Marokko sloot deze week opnieuw de grenzen voor buitenlandse vluchten uit angst voor besmettingen met de nieuwe coronavariant Omikron. Een domper voor Evelyne die in het Belgische Borgerhout woont en haar verloofde Redouane die in Marokko zit. De pandemie houdt hen apart van in het begin van hun relatie, nu meer dan anderhalf jaar geleden.

De relatie van Evelyne en Redouane speelt zich af tegen de achtergrond van de pandemie. Ze leerde hem vorig jaar kennen tijdens een vakantie in februari in Casablanca en ze werden op slag verliefd. Bezoek is sindsdien moeilijk waardoor ze vooral online contact houden. In november vorig jaar zagen ze elkaar opnieuw. Hun liefde werd bevestigd en er kwamen plannen voor een huwelijk. "Sindsdien proberen we er alles aan te doen om te trouwen, maar dat is een moeilijk proces. We wachten vol ongeduld op ons huwelijksvisum, maar dat heeft vertraging opgelopen. We zouden normaal deze maand trouwen, maar dat is niet gelukt. Het visum zou er elk moment kunnen zijn, maar nu de grenzen sluiten voor lucht- en bootverkeer, zullen documenten ook weer niet zo snel hier geraken. Dat is de zoveelste vertraging in onze droom om bij elkaar te kunnen zijn", zegt Evelyne in de Gazet van Antwerpen.

De 32-jarige Eveline is in Borgerhout hoofd van het sociaal dansgezelschap Moving Ground en heeft een fijn leven, maar wil toch zo snel mogelijk bij Redouane in Marokko kunnen zijn. "Dat zou veel gemakkelijker zijn als we getrouwd waren. Een koppel vormen zonder getrouwd te zijn mag daar niet. Ik wil er zonder gevaar met hem kunnen rondlopen. Het is wel de bedoeling dat Redouane uiteindelijk in België komt wonen en dat we hier trouwen", zegt Evelyne. Ze gelooft niet dat het Marokkaanse reisverbod maar twee weken zal duren, daarvoor heeft ze al te veel meegemaakt de afgelopen maanden.

Eveline en Redouane zagen elkaar in totaal maar vier keer. "Ik heb Redouane negen maanden niet kunnen zien vorig jaar. Na de zomer voerde de Koning van Marokko eindelijk een campagne om opnieuw volk naar Marokko te krijgen met goedkope vliegtickets. Ik ben toen nog eens naar daar gereisd en ook in september van dit jaar zag ik Redouane eindelijk terug. Nu was ik van plan om de kerstdagen samen met hem te vieren in Marokko, maar dat zal niet lukken. Het reisverbod zal nog weken aanhouden, vrezen we."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team