Zoeken

Speciale vluchten om in Marokko gestrande Israëli’s te repatriëren

1 december 2021 - 15:00 - Wereld

©

Israëlische toeristen die in Marokko zijn gestrand nadat alle vluchten werden opgeschort, zullen naar hun land worden teruggebracht. De luchtvaartmaatschappij El Al zal voor deze terugreis vluchten inleggen vanaf de luchthaven van Marrakech.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al organiseert vluchten om in Marokko gestrande Israëlische burgers te repatriëren als gevolg van het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om alle inkomende passagiersvluchten naar het koninkrijk te verbieden, meldden Israëlische media.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

De maatregel, die reeds in werking is getreden, zal gedurende twee weken van kracht zijn. Volgens de Jerusalem Post zou de eerste vlucht dinsdag om 18.00 uur zijn opgestegen van de luchthaven van Marrakech. El Al zal in de komende 48 uur nog twee vluchten inplannen, voegt dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Marokko: reden opschorting luchtverbindingen bekend

Door de opschorting van vluchten van en naar Marokko heeft Royal Air Maroc (RAM) de eerste vlucht van haar nieuwe route Casablanca-Tel Aviv, die oorspronkelijk gepland was voor 12 december, moeten uitstellen. De route "beantwoordt aan de verwachtingen van de Marokkaanse gemeenschap in Israël, die nauwe banden onderhoudt met haar land van herkomst. Het zal ook toeristen en zakenmensen in staat stellen naar Marokko of Israël te reizen", zei het bedrijf in een persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team