Zoeken

In buitenland gestrande Marokkanen op 7 december gerepatrieerd

6 december 2021 - 15:40 - Wereld

©

Marokkanen die in Frankrijk, Spanje, Turkije en Mauritanië zijn gestrand na het besluit van de Marokkaanse regering om het luchtruim te sluiten, zullen op 7 december naar Marokko worden gerepatrieerd.

De Marokkaanse regering organiseert op 7 december uitzonderlijke vluchten om de Marokkanen te repatriëren die na de opschorting van vluchten van en naar Marokko, gestrand zijn in vier verschillende landen. Het gaat onder meer om Frankrijk, Spanje, Turkije en Mauritanië, meldt TelQuel Arabi.

Lees ook: Air Arabia Marokko: speciale vluchten verlengd tot 13 december

De regering besloot haar luchtgrenzen te sluiten vanwege de snelle verspreiding van de nieuwe Omikronvariant van het coronavirus in Europa en Afrika. Verschillende gezondheidsdeskundigen verklaarden dat Omikron de doeltreffendheid van de vaccins sterk kan verminderen en een alarmerende nieuwe golf op gang kan brengen.

Lees ook: Vliegverbod Marokko: details speciale vluchten

Het besluit heeft tot doel de verwezenlijkingen van Marokko in de strijd tegen de pandemie in stand te houden en de gezondheid van de burgers te beschermen, aldus het interministerieel comité van toezicht in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team