Zoeken

Benarde situatie voor in buitenland gestrande Marokkanen

3 december 2021 - 15:40 - Marokko

©

Heel wat Marokkanen kwamen vast te zitten in verschillende landen over de hele wereld, na de sluiting van de Marokkaanse luchtgrenzen op maandag 29 november, om de verspreiding van de nieuwe Omikron-variant te beperken.

De vele Marokkanen die in het buitenland zijn gestrand wachten nu op hun repatriëring naar Marokko. Op dit moment weten zij niet of er speciale vluchten zullen worden georganiseerd voor hun terugkeer. Luchtvaartmaatschappijen weigeren om hun tickets te wijzigen en bieden hen meestal een terugbetaling aan. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden zelfs geen enkele optie aan en laten hun klanten in de kou staan. Woensdag stonden velen van hen in de rij voor de loketten in luchthavens om hun vluchten te wijzigen meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: In Marokko gestrande Belgen maken zich zorgen

Vanuit Marokko zijn er tussen 1 en 6 december speciale vluchten gepland om in het koninkrijk gestrande Fransen, Spanjaarden en binationals te repatriëren naar Frankrijk, en Spanje. Marokkanen die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning in deze landen, zullen geduldig moeten wachten op de repatriëring naar hun gastland, aldus dezelfde bron, die zich baseert op verklaringen van de Spaanse en Franse ambassades.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

Luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus maakten van de sluiting van de Marokkaanse luchtgrenzen gebruik om retourtickets tegen de hoge prijs van 400 euro te verkopen. De situatie is ook complex voor Marokkaanse studenten in Frankrijk en Spanje die in het koninkrijk verbleven. Zij zitten nu vast, terwijl de meesten van hen tussen 10 en 21 december een eindexamen moeten afleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team