Zoeken

Drugscrimineel verlaat Marokko na vrijspraak in België en belandt in cel in Dubai

2 maart 2024 - 14:30 - Wereld

©

Twee drugscriminelen die in België in eerste aanleg celstraffen kregen voor aanslagen in het drugsmilieu, zijn in beroep vrijgesproken. Het hof van beroep oordeelde het niet bewezen dat Imrane E.L. en Ali L. de gebruikers waren van Sky ECC-pinnen die aan hen werden toegeschreven.

E.L. verbleef tijdens het proces in Marokko. Hij vertrok na zijn vrijspraak naar Dubai, waar hij gearresteerd werd na gebruik te hebben gemaakt van een vals paspoort. Mogelijk zal België aan Dubai vragen om E.L. uit te leveren, aangezien hij in een andere zaak nog vier jaar cel moet uitzitten voor cocaïnesmokkel.

Lees ook: Sky ECC: Marokko centraal in megaproces in België

E.L. en Ali L. werden in eerste aanleg veroordeeld tot respectievelijk zeven en vijf jaar cel voor hun vermeende betrokkenheid bij drie aanslagen in juni 2020. De aanslagen waren gericht tegen de familie B. en haar entourage in Deurne en Sint-Niklaas.

Lees ook: Megaproces België: havenarbeider Toufiq liet honderden kilo’s cannabis uit Marokko door

Het hof van beroep oordeelde echter dat er onvoldoende bewijs was om de twee mannen te veroordelen. De identificatie van E.L. als de gebruiker van de Sky ECC-pin "Boss Backup" was niet onomstotelijk bewezen, en er was geen bewijs dat L. betrokken was bij de criminele organisatie die de aanslagen pleegde. De vrijspraak van de twee mannen is definitief, aangezien er geen cassatieberoep is aangetekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team