Zoeken

Megaproces België: havenarbeider Toufiq liet honderden kilo’s cannabis uit Marokko door

15 februari 2024 - 19:00 - Wereld

©

In het kader van een groot drugsproces in België staat Toufiq E.B., alias "Hercules", terecht voor zijn rol in de smokkel van cocaïne en cannabis. De focus van deze zaak ligt op de grootschalige smokkel van cannabis vanuit Marokko naar België via de Antwerpse haven.

E.B. zou als spilfiguur in een netwerk van internationale drugshandelaren geopereerd hebben. Hij zou gebruikgemaakt hebben van zijn positie als onderhoudstechnieker in de haven om containers met cannabis ongemerkt te laten passeren.

Lees ook: Van België tot Dubai: het luxe leven van Belgisch Marokkaanse drugsbazen

Uit berichten op zijn Sky ECC-account blijkt dat E.B. nauwe contacten had met Albanese en Algerijnse drugsbazen. Hij besprak de details van de smokkeloperaties, waaronder de hoeveelheden cannabis, de transportmethodes en de betalingen.

Het parket heeft bewijsmateriaal verzameld dat toont dat E.B. verantwoordelijk is voor de smokkel van honderden kilo’s cannabis. In zijn woning werden grote sommen geld in beslag genomen, evenals dure auto’s en luxegoederen.

E.B. ontkent alle beschuldigingen en beweert dat hij "nooit drugs de haven in of uit gebracht heeft". Hij houdt vol dat hij enkel als koerier werkte en dat hij niet op de hoogte was van de inhoud van de pakketten die hij vervoerde.

Lees ook: Antwerpse drugsbaron opgepakt in Dubai na terugkeer uit Marokko

Het proces vindt plaats in Brussel en is de grootste drugsrechtszaak ooit in België. In totaal staan 124 mannen en vrouwen en vier criminele organisatie terecht. Het parket eist 15 jaar cel en een boete van 800.000 euro tegen Toufiq E.B. voor zijn betrokkenheid bij deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team